Het effect van PEA op de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Bij darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn afwijkingen aangetoond waarbij de mestcellen en neuropathische problemen een rol spelen.
PEA speelt in op de mestcellen en zenuwen in ons lichaam en is daarom geschikt in de behandeling bij chronische darmziekten. Tevens heeft PEA ontstekingsremmende eigenschappen en geeft het, in tegenstelling tot veel medicijnen, geen bijwerkingen.

De ziekte van Chron is een ziekte waarbij er een chronische ontsteking in de darm zit. In de meeste gevallen van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm en/of de endeldarm ontstoken. Ook kan er sprake zijn van ontstekingen in andere delen van het spijsverteringskanaal. De ziekte komt dus voor van mond tot aan de anus.
De klachten bij de ziekte van Crohn verschillen per persoon. De meest voorkomende klachten zijn buikpijn, diarree, koorts en vermoeidheid. Vaak is de ziekte redelijk stabiel, maar soms kunnen de klachten ineens verergeren. Hierbij kunnen complicaties ontstaan.

Colitis ulcerosa is een ontsteking uitsluitend aan de dikke darm, waarbij zweren ontstaan. De ontsteking keert regelmatig terug, daarom is colitis ulcerosa een chronische ziekte. De ontsteking beperkt zich tot het slijmvlies van de dikke darm. De klachten bij colitis ulcerosa verschillen per persoon. De meest voorkomende klachten zijn diarree (vaak met bloed en slijm), buikpijn, vermoeidheid, moeite met het ophouden van de ontlasting, een opgezette buik en vermoeidheid.

Omdat bij beide darmaandoeningen afwijkingen gevonden zijn waar mestcellen en neuropathische problemen een rol in spelen, kan PEA de klachten bij deze aandoeningen verlichten. PEA is een natuurlijke stof die van nature in ons lichaam voorkomt. PEA wordt bij metabole stoornissen, zoals bij (chronische) ontstekingen, onvoldoende door het lichaam aangemaakt. Het innemen van PEA helpt het lichaam om de cellen in hun gestoorde metabolisme te normaliseren, waardoor de pijn en tevens de ontsteking afnemen. PEA kan ik gevallen van deze chronische darmaandoeningen mooie resultaten geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *