Palmitoylethanolamide bij MS (multiple sclerose)

PEA is een natuurlijke pijnstiller, die bij verschillende ziektebeelden ingezet kan worden. Mensen met pijn bij MS (multiple sclerose) kunnen PEA gebruiken om deze pijn te verlichten.
MS is een chronische ziekte waarbij de oorzaak in het zenuwstelsel ligt en dus niet in de spieren, zoals vaak gedacht wordt. Bij mensen met MS gaat de isolerende laag om de zenuwbanen (myelineschede) langzaam kapot. Hierdoor kunnen zenuwprikkels minder goed worden geleid door de zenuwbanen, met ernstige problematiek als gevolg. Tevens zijn de zenuwbanen bij MS chronisch ontstoken. MS kan resulteren in verlammingsverschijnselen.
MS openbaart zich meestal tussen het 10e en 50e levensjaar. In Nederland zijn er zo’n 17.000 mensen die lijden aan MS, dat is 1 op 1000. De oorzaken zijn onbekend en het is vooralsnog niet te genezen.

De pijn en spasmen die kenmerkend zijn voor MS zorgen voor een verminderde kwaliteit van leven. Reguliere medicijnen werken niet altijd even goed en hebben vervelende bijwerkingen. In veel gevallen geven neurologen baclofen en soms valium. Deze medicijnen kunnen tijdelijk werken, maar hebben als groot nadeel dat ze u suf kunnen maken.
Om deze redenen wordt er gezocht naar nieuwe alternatieven. Een van deze alternatieven is PEA. Een van de grote voordelen van het gebruik van PEA is dat het geen bijwerkingen geeft. Het is een natuurlijke stof en komt van nature al in het lichaam voor. Tevens is het vrij te verkopen; het is geen medicijn maar een voedingssupplement.
PEA werkt niet uitsluitend pijnstillend en ontstekingsremmend, maar bevordert ook het herstel van zenuwen. Dit is voor mensen met MS een belangrijk gegeven.

In Italiƫ werken neurologen al langere tijd met PEA voor de behandeling van pijn en spasmen bij MS. Veel patiƫnten met MS ervaren verlichting van de pijn en spasmen wanneer zij PEA gebruiken. Ook in Nederland wordt PEA steeds vaker ingezet bij MS, met positieve resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *