Palmitoylethanolamide (PEA) als pijnstiller en ontstekingsremmer; de essentie

Palmitoylethanolamide (PEA) is een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. In dit artikel wordt beschreven hoe PEA werkt en het ontstaan van deze stof.

Aanwijzing: Wij kiezen voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk en wel omdat wij bij preparaten zonder dat kwaliteitsmerk nergens bewijs hebben aangetroffen over de zuiverheid.

Steeds meer producten bevatten palmitoylethanolamide.  In Nederland is er een PEA product verkrijgbaar als supplemement, in Italie bijvoorbeeld als dieetvoeding voor medisch gebruik.

Palmitoylethanolamide is een lichaamseigen stof, welke pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Palmitoylethanolamide (PEA) wordt door vrijwel alle levende wezens gevormd in de eigen cellen, als reactie op balansverstoringen. PEA wordt dan ter bescherming gevormd,  bij optredende schade aan cellen en weefsels, chronische ontstekingen en pijnen. PEA beschermt de cellen tegen dergelijke beschadigingen, herstelt       het  evenwicht, repareert schade en vermindert chronische pijn en ontstekingen.

Ontdekking werking Palmitoylethanolamide (PEA) door Nobelprijs winnares

Prof dr Rita Levi-Montalcini ontdekte het werkingsmechanisme van PEA in 1993

Prof dr Rita Levi-Montalcini ontdekte het werkingsmechanisme van PEA in 1993

PEA is in 1957 ontdekt, en in 1993 ontrafelde de Nobelprijswinnares prof. dr. Rita Levi-Montalcini het werkingsmechanisme. Sinds 1957 zijn er ongeveer 400 wetenschappelijke publicaties over PEA verschenen, en is de stof in vele klinische studies getest bij een aantal uiteenlopende aandoeningen op het gebied van chronische pijnen en ontstekingen. Het middel blijkt steeds duidelijk effectief te zijn en veilig en goed verdraagbaar. Daarnaast verhoogt het de kwaliteit van leven. Bijwerkingen van betekenis zijn niet bekend. De stof kan zonder problemen gegeven worden samen met andere middelen en geneesmiddelen.

Palmitoylethanolamide: verkrijgbaar als voedingssupplement onder verschillende merknamen

Gehalte en Zuiverheid

Veel patienten vragen ons welk product het zuiverst is, met bewezen kwaliteit.

PEA is als voedingssupplement verkrijgbaar in verschillende vormen; we mogen echter de merknamen ervan niet noemen. Het is belangrijk te weten dat de zuiverheid ervan gegarandeerd wordt door een analyse rapport, zoals bijvoorbeeld openbaar gemaakt is door een producent van PEA capsules, JPussell Science Ltd. Er zijn helaas veel PEA producten op de markt die geen certificaat van analyse hebben op hun sites, dat is geen goed teken. Wij geven er daarom de voorkeur aan om het zuivers en pure PEA product voor te schrijven, dat geen bijmengingen heeft van chemische en farmaceutische stoffen. 

Indicaties van Palmitoylethanolamide: een breed inzetbaar natuurlijke beschermende stof

PEA is onderzocht in vele tientallen studies bij in het totaal rond de 5000 patiënten. In de onderstaande cirkel van indicaties van PEA zijn de aandoeningen waarbij PEA een zinvolle bijdrage kan leveren gegroepeerd in 6 categorieën: reumatische pijnen, pijnen door beklemming van zenuwen, neuropathische pijnen, bekkenpijnen, algemene chronische pijnen en chronische ontstekingen. Omdat PEA een natuurlijk balans brengend en beschermend molecuul is, is het begrijpelijk waarom PEA bij zo veel uitlopende aandoeningen onderzocht is.

 

Circle of Indications for PeaPure:Normast

PEA is onderzocht bij uiteenlopende indicaties

 

Gebruiksaanwijzing Palmitoylethanolamide

Als we het in Nederland verkrijgbare supplement als voorbeeld nemen: start met 3 capsules per dag, na de maaltijd, eventueel 2 capsules na het ontbijt en 1 capsule na het avondeten, als het lastig is om een middag dosis in te nemen. Deze dosering volhouden gedurende 2-3 maanden. Bij voldoende effect eventueel verminderen naar 2 maal daags 1 capsule. Bij te weinig effect eventueel ophogen naar een dubbele dosis voor de tijd van 1 maand.
Vanaf 3-4 maanden kunt u overwegen om, afhankelijk van het effect:
– door te gaan met de inname van 2 maal daags 1 capsule
– de inname verder terug te brengen tot 1 maal daags 1 capsule
– de inname te beëindigen.

Bron(nen) : Neuropathie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *