Chronische pijn bij ouderen

Kwetsbaar
Ouderen hebben over het algemeen een hogere incidentie van chronische- en neuropathische-pijn. Dit is te wijten aan het feit dat de leeftijd zorgt voor een verhoogde kwetsbaarheid en cognitieve achteruitgang. Pijn zoals osteoarthritische-, musculoskeletale-, neuropathische- en chronische gewrichtspijn zijn de meest voorkomende soorten pijn. Pijn kan er voor zorgen dat het proces van veroudering versnelt, omdat er door de pijn steeds minder activiteiten zelfstandig ondernomen kunnen worden. Hierdoor trekken ouderen zich steeds meer terug en zijn minder in beweging. Daarnaast worden ze minder zelfredzaam en isoleren zichzelf.
Hoewel er sinds 2011 richtlijnen zijn opgesteld over de behandeling bij chronische pijn bij kwetsbare ouderen, zijn er nog steeds veel ouderen die (onnodig) met chronische pijn rondlopen.

Onderzoek
Verschillende rapporten tonen aan dat PEA het vermogen bezit om pijn veroorzaakt door diverse stimuli en ontstekingen te verminderen. Het effect van PEA is afhankelijk van de dosis. Deze onderzoeken zijn uitgevoerd met gemicroniseerde PEA.
PEA werkt ook als pijnstiller bij chronische ontstekingen en chronische- en neuropathische pijn. Daarnaast zorgt PEA niet alleen voor minder pijn, maar stimuleert ook de werking van zenuwen en vermindert endoneurale oedeem.

Vergrijzing
Pijnbestrijding bij ouderen blijft een uitdaging voor artsen. Zeker gezien de toenemende vergrijzing. Ondanks de hoge prevalentie blijft chronische pijn onder ouderen grotendeels onderschat en niet adequaat behandeld. Onder innovatieve therapieen voor de behandeling van chronische pijn bij ouderen, komt PEA naar voren. Door zijn hoge werkzaamheid en gebrek aan gewenning is dit een ideale therapie bij pijnbestrijding. Tenslotte kan PEA werkzaam zijn bij depressies en angst. Dit zijn problemen waar veel ouderen mee te maken hebben, omdat ze vanwege verschillende gebreken en pijn niet veel meer kunnen doen; de kwaliteit van leven gaat achteruit.
PEA is ook weer deze doelgroep zeer gunstig, omdat ouderen vaak verschillende medicijnen gebruiken. PEA kan zonder problemen gebruikt worden in combinatie met medicijnen. Tevens geeft PEA geen bijwerkingen en is 100% natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *