Eczeem? Gebruik PEA crème

Behalve PEA (palmitoylethanolamide) in tabletvorm is er steeds vaker PEA crème te vinden. Het gaat dan om een hypo-allergene crème die PEA bevat. Deze crème kan voor verschillenden klachten worden gebruikt, zoals eczeem.

Verlichting bij jeuk en pijn
De logica om PEA te geven bij eczemen en beschadigingen van de huid, bijvoorbeeld door bestralingen bij kankerbehandelingen, te veel zonlicht of chronische ontstekingen is, omdat er dan te weinig van de natuurlijke beschermende stof PEA in de huid zit. Ook is recent duidelijk geworden dat de eczematische huid zelf poogt om de beschermende stof PEA extra aan te maken. PEA moduleert dan de overmatige en chronische ontsteking in de huid. De PEA crème geeft verlichting bij jeuk en pijn en is veilig voor kinderen.

Natuurlijk product
De meest gebruikte medicijn tegen eczeem (en jeuk) is gebaseerd op corticosteroïden, die veel nare bijwerkingen hebben. Dat geldt ook voor de behandeling van het (jeukende) atopische eczeem. Verder kunnen ook nierdialyse patiënten een rode en ontstoken huid hebben, met heel veel jeuk. Even als mensen met kanker die bestraald worden, tot en met kindertjes met luier-eczeem toe. Voor al deze patiënten bestaat nu eindelijk een natuurlijk alternatief in een crème, zodat de corticosteroïden crème niet meteen uit de kast hoeven te komen. PEA crème bevat de natuurlijke pijn en jeuk stillende en ontstekingsremmende natuurlijke stof palmitoylethanolamide. Er zijn een aantal studies gedaan vanaf 2005 die duidelijk laten zien dat PEA zeer zinvol kan zijn bij huidaandoeningen die gepaard gaan met jeuk, roodheid, eczemen, beschadigingen en pijn.

Nierpatiënten
Behalve eczemen zijn er andere oorzaken van jeuk, roodheid en irritatie van de huid. Patiënten met nierfunctie stoornissen hebben vaak ernstige huidafwijkingen en jeuk. Bij mensen die dialyseren ontstaat de jeuk door een te hoog ureumgehalte in het bloed. Er wordt dan ook wel gesproken over zogenaamde ‘uremische jeuk’. Ook kan de jeuk veroorzaakt worden door een te hoog fosfaatgehalte of een te laag ferritinegehalte (een ijzerachtige stof die zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen). Bij jeuk moet eerst worden vastgesteld of de jeuk door de ophoping van afvalstoffen komt of dat er een andere aanleiding is. In sommige gevallen helpt een behandeling en sommige mensen hebben baat bij algemene tips tegen jeuk. De jeuk was meestal niet goed of helemaal niet te behandelen en blijft het een hinderlijke klacht, maar gelukkig is er nu een alternatief dat geprobeerd kan worden, de PEA creme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *