Onderzoek naar rol PEA bij autisme

Autisme wordt gedefinieerd door een bepaald soort gedrag. Een groeiende hoeveelheid aan bewijs dat ontstekingen van invloed zijn op deze aandoening, wekt het idee dat mensen met autisme baat hebben bij het gebruik van PEA.
Autisme kent verschillende diagnoses, zoals Autisme Spectrum Stoornis (ASS), klassiek autisme, AspergerĀ en PDD-NOS (waaronder subgroep McDD).
Mensen met autisme verwerken informatie op een andere manier dan mensen die geen autisme hebben. Je wordt geboren met autisme en zeker niet veroorzaakt door de opvoeding. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken, voelen, et cetera wordt op een andere manier verwerkt; een manier die niet-autistische mensen vaak niet begrijpen. Veel mensen met autisme hebben oog voor detail, zijn eerlijk en recht door zee, zeer analytisch en hardwerkend. Over het algemeen hebben ze meer moeite met het overzicht houden en sociale contacten. Daarnaast hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses en activiteiten.

Of iemand autisme heeft of niet kun je niet aan de buitenkant zien. Sommige mensen met autisme zijn ontzettend intelligent, anderen hebben een beperking. Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met mensen, anderen doen dit juist zeer actief.

In Nederland hebben zo’n 190.000 mensen een vorm van autisme. Dat is ruim 1%.

Door meer onderzoek te doen naar autisme, kunnen nieuwe behandelingsvormen ontstaan. Nieuw onderzoek naar de rol van PEA op het ontstaan van autisme biedt nieuwe inzichten.
PEA kent pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Al jarenlang hebben veel mensen baat bij dit natuurlijke middel. Op dit moment zijn de effecten na het gebruik van PEA bij mensen met autisme slechts op twee autistische kinderen getest. Om een beter beeld te krijgen van de daadwerkelijke effecten van PEA op autisme is het belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar deze effecten.

Het onderzoek naar de rol van PEA op autisme onder kinderen leest u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *